30
mrt

Wie weet een (t)huis voor het Inspiratiehuis?!

Je leest het goed. We zoeken een plek om te kunnen starten met onze programma’s.

Mocht je een inspirerende locatie weten om en nabij het centrum van Rotterdam van tussen de 300 en 600 m2. Qua ruimtes denken we aan: kleine podiumruimte, meerdere expositieruimtes, workshopruimtes (minimaal 2), eigen ruimte voor keuken, eventueel kantoor en opslag. Liefst goed bereikbaar per openbaar vervoer.


In ons projectplan staat het volgende over de locatie:
Voor het slagen van het Inspiratiehuis is het hebben van een eigen locatie van essentieel belang. Op een eigen locatie kunnen we de kunst op een juiste manier tentoonstellen en tot zijn recht laten komen zodat het bijdraagt aan het ervaren en beleven van de kunst voor reflectie en transformatie doeleinden. We kunnen een sfeer scheppen waar inwoners en professionals graag komen voor het ‘voeden van hun ziel’ en waar ze ook zelf graag events organiseren. We kunnen een samenhangend programma ontwikkelen waarvan de som meer is dan de losse onderdelen. Tevens is het van belang dat de locatie er dusdanig professioneel uitziet dat de kunst binnen een zakelijke context een volwaardige plaats kan krijgen. Ook biedt een eigen locatie de mogelijkheid om de zichtbaarheid, toegevoegde waarde en positie van de Rotterdamse kunst en kunstenaar te versterken, één van onze doelstellingen.

Simpel gezegd: we willen heel graag een eigen, fijne plek waar een goede sfeer en energie hangt en die bijdraagt aan waar we voor zijn, namelijk ruimte creëren voor groei en ontwikkeling van alle Rotterdammers.

Om de gedachten een beetje te prikkelen hier wat ideeën, droombeelden, visualisaties die leven bij ons zelf:

Delzita had het idee voor een echt huis à la de Herenhuizen op de Mathenesserlaan:

158_1080x720

Geweldig, ik zie een beeldentuin voor me met barbecues in de zomer. Een huis waar we in contact zijn met de seizoenen, ook een bron van inspiratie. Openslaande deuren? Een echt huis biedt meteen de intimiteit en sfeer die de doorsnee kantoorpanden missen. Een menselijke plek waar je je comfortabel en op je gemak voelt en waar je eventueel in aparte ruimtes functioneel ongemak kan creëren.

Tegelijkertijd zou dit ook heel tof kunnen zijn. Een oud pand dat herontwikkeld wordt, in dit geval in Charlois bij de Waalhaven waar het prachtige gebouw van de voormalige RET Remise ligt.

index

Of wellicht iets dichter bij het centrum, op de Kop van Zuid, het Entrepot gebouw waar momenteel zoveel leeg staat.

Entrepot

Kortom, we staan open voor goede ideeën. Heb jij er één?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail
Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *