Dansen met het feminiene: voor sociale verandering

Wat is er nodig is in deze tijd van grote verwarring en angst? Het eenvoudige antwoord is dat we weer gaan dansen met het feminiene. Haar waarden en principes wakker kussen en omarmen zodat alle verbroken verbindingen kunnen worden hersteld en we opnieuw kunnen aarden met respect voor onszelf, elkaar en het grotere, onze aardse omgeving.

In het programma ‘dansen met het feminiene’ halen we de volle kracht en rijkdom van het feminiene terug in ons bewustzijn. We gaan op zoek naar de gaven, talenten en mogelijkheden van het vrouwelijk principe en wat deze kunnen bijdragen aan sociale verandering. Alles wat mooi is in de vrouwelijke kant van mensen en dat manifest wil worden op aarde. De levenskracht van het vrouwelijk principe kan ons verheffen uit de angst, verwarring, de modder en het bloed. Als we het feminiene binnen laten, koesteren en door ons heen op aarde brengen, schenken we het leven aan de dromen van de mensheid. Volmaakte vrede en harmonie, respect voor alle leven, onvoorwaardelijke liefde, waarheid als primaire richtlijn en gelijkheid voor allen zijn slechts een deel van de oorspronkelijke droom van heelheid.

  • Welke feminiene kwaliteiten zijn onderdrukt in onze westerse cultuur?
  • Hoe zetten we feminiene principes om in actie en kunnen we feminiene principes als inclusie, compassie, co-creatie en eenheid leven?

 
Praktijkcasus: De vluchteling als onderdeel van het web van leven: Hoe kunnen we de vluchteling niet langer zien als ‘de ander’ en onze mindset veranderen naar een gedeelde toekomst waarin we allemaal deel uitmaken van het ‘wereld wijde web van leven’?

Praktijkcasus: In gesprek met de aarde: Hoe kunnen we haar hartslag en ritme horen en hervatten we onze conversatie met de aarde zodat we niet langer het ecosysteem verwoesten dan ons juist ondersteunt ?

Achtergrond
In het westen is het vrouwelijke, het feminiene, al lang geleden haar volle expressiepalet verloren door de eeuwenlange eenzijdige nadruk op mannen en in het verlengde daarvan op mannelijke waarden.
Eeuwenlang hadden culturen meer waardering voor het mannelijke dan voor het vrouwelijke, meer voor lef hebben en risico’s nemen dan voor zekerheid, meer waardering voor transactie dan voor interactie, waardoor het vrouwelijke ondergesneeuwd is geraakt. Het gevolg is dat veel vrouwen mannelijk gedrag zijn gaan vertonen of door mannenogen naar zichzelf zijn gaan kijken. Parallel aan de onderwaardering van vrouwen hebben we in de loop van de geschiedenis ook gezien dat mannen hun eigen innerlijke vrouwelijke kwaliteiten wantrouwden, afwezen en verdrongen, waardoor mannelijke waarden steeds eenzijdiger dominant werden.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail