Inspiratiehuis

Agenda

◄ Prev

juli 2018

Next ►
zomadiwodovrza

1


2


3


4


5


6


7


8


9


10


11


12


13


14


15


16


17


18


19


20


21


22


23


24


25


26


27


28


29


30


31



Zie HIER voor een compleet overzicht van de agenda.

de female & male factor

Vele jaren heeft ze geduldig in ons gewacht
tot we er een bodem voor ontginnen
die liefdevol is en dicht bij ons.
Opdat ze zich in volle gedaante kan manifesteren.
Brullend als een leeuw(in).

Bereid, gretig en nederig neemt mijn female factor en die van al die andere vrouwen en mannen haar plaats in in de Cirkel van het Leven.
In een verstrengeling met de male factor.
Ze brengt nieuw leven voor onszelf, onze economie, gezondheidszorg, recht, …voor mens & maatschappij.
Een isme, holisme, dat uitgaat van wie of wat we in essentie zijn, liefde.

Een verhaal van verdriet en vreugde.
Een paradijs, een Gouden Tijd, een Samenleving in Balans, zou het dan echt in het verschiet liggen?

 

zie femalefactor.eu

Over het Inspiratiehuis

CULTURELE BEWUSTWORDING EN TRANSFORMATIE
GAIA, MOEDER AARDE, DE TRANSFORMATIE VAN NU

WAAROM: Het eren, respecteren en vieren van het Leven en het floreren van alles en iedereen daarbinnen.

Het Inspiratiehuis inspireert tot eenheid en balans; integratie van feminiene en masculiene energie en waarden, tussen het Vrouwelijk Goddelijke en het Mannelijk Goddelijke, vanuit harmonie en gelijkwaardigheid, zodat we de weg terugvinden naar ons hart, liefde, licht en leven binnen onszelf, Samenlevingen in Balans en een verhoogd bewustzijn waarin alles met alles verbonden is.

HOE: Hello from the other side; Mensen, mannen en vrouwen, bewustmaken van en verbinden met de andere kant van onszelf, de onbewuste, de onbekende, de kant waarvan we vervreemd zijn, de feminiene kant, het Vrouwelijk Goddelijke, tevens de andere kant van de westerse cultuur, van Nederland, van Europa.

 

 

verbinden met jezelf

 

verbinden met elkaar

 

verbinden met het grotere 

 

 

 

 

 

 

Waarom: Hello from the other side

We leven in een bijzondere tijd. Voor veel mensen is het voelbaar dat de energie aan het veranderen is. We zien het terug in de ingrijpende veranderingen in onze maatschappij. Allerlei verborgen en onbewuste zaken komen aan het licht en vele oude structuren staan op instorten, ze passen niet meer bij de Nieuwe Tijd. De vrouwelijke energie en het vrouwelijk goddelijke keert terug en voegt toe. Een nieuw pad vooruit naar een nieuw normaal. Het spirituele ervaren en ‘voelen’ naast een wetenschappelijke doe-denk-energie. Aandacht naar binnen, naast aandacht naar buiten, wij naast ik. Aan de horizon wordt langzaam een nieuw bewustzijn voelbaar; het bewustzijn dat wij onlosmakelijk verbonden zijn met al het leven, een holistische wereld. Daarmee komen we tegemoet aan een diep gevoelde menselijke behoefte naar liefde, verwantschap en verbondenheid.

Programma over de HUIDIGE TRANSFORMATIE in en om ons heen:

– terugkeer feminiene energie voor vrouwen èn mannen

– westerse cultuur en samenleving: patriarchaat

– heden, verleden, toekomst

– integraal holistisch perspectief

– vergroten bewustzijn, verbreden perspectief

– binnenkant van duurzaamheid

samenlevingen in balans; yin-yang in balans

Wereld gevangen in te kleine werkelijkheid

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat: programma’s

Culturele bewustwording en transformatie. Bewustwording en advisering over hoe we alle verbroken verbindingen, met onszelf, elkaar en het grotere, onze aardse omgeving, kunnen herstellen. Programma’s waar we de adem van de Grote Moeder inblazen.

 • All
 • workshop
 • documentaire
 • boek
 • cirkel

De Grote Moeder


Black Madonna Crying for Piece – Photographer: Claudette van de Rakt
Artist: Lian Waas

‘ De Grote Moeder, gekend door vele namen en vele afbeeldingen, lijkt te verschijnen aan mensen overal ter wereld, op verschillende tijdstippen, in de vorm en aanblik die de ziel het meest aanspreekt, om haar te omarmen en omarmd te worden. Ze draagt duizend namen en haar huid heeft duizend tinten, ze draagt vele gewaden, en ze is beschermster van woestijnen, bergen, sterren en oceanen. Ze toont zich aan ons in ontelbare gedaanten, maar in haar centrum is alleen een groot zuiver hart.’ 

Clarissa Pinkola Estes

 

Anja Beerepoot

Wereldoverbrugger, Inspirator, Cultuurwatcher 

12 jaar geleden, in 2004 boven op een berg in Peru, kwam de female factor op mijn pad. Bij thuiskomst maakte ik de video Silent Disco (in 2015 op het Video Art Festival van Rome met het thema: Women: equal and different) en begon ik een platform voor vrouwen, femalefactor.nl, vanuit het idee dat het bestaande systeem, patriarchaat, onvoldoende vruchtbare bodem bood voor vrouwen en hun krachten. Ik was enorm geïnspireerd door het werken met archetypen van Carl Jung en het boek van Jean Shinoda Bolen: Godinnen in elke Vrouw. Gevoed met die inspiratie was ik in 2012 de hoofdauteur van Typisch Jij!: Scoren vanuit je vrouwelijke talenten, top 5 Management Boek.

In de afgelopen 12 jaar breidde mijn interesse zich uit tot yin- yang balans; een samenleving in balans, de volmaakte schepping en mijn aandacht verschoof steeds meer van vrouwen naar de vrouwelijke energie die we nodig hebben als persoon en maatschappij om weer in evenwicht te komen. Drie jaar geleden bezocht ik een inheems Amerikaanse die me ‘influisterde’ om een documentaire te gaan maken (zie project Hello from the other side). Ik begon met werken aan de documentaire en dat zette veel in beweging. Mijn eigen female factor begon steeds meer op te spelen, mijn interesse in sjamanisme ontstond, in hekserij kwam terug en mijn gevoel voor holisme, eenheid en samenhang, werd sterker. In het najaar van 2016 climaxte dat in drie maanden bijstand waar ik mijn parel vond, een verdiepend bewustzijn, liefde en volmondig Ja voor mijn levensmissie: ‘ het Vrouwelijk Goddelijke integreren in het Leven zodat een nieuwe 21ste eeuwse balans met het Mannelijk Goddelijke kan ontstaan.’

Anja staat ingeschreven bij: Athenas en De Spreker

Testimonials

 • 10 mei 2016

  Wat men als heel positief heeft ervaren is het feit dat jij ons eens vanuit ander perspectief dan wat we zelf meestal hanteren, hebt meegenomen in centrale onderwerp van de Masterclasses. Voor paar collega’s sloot dit echt aan bij hun belevingswereld, voor anderen was het echt een “verder van hun bed-show”. Leuk om te horen was dat ze er allemaal wel over nadenken.

  Daarnaast viel het tweede deel van de bijeenkomst erg in de smaak. De dag na de masterclass hadden we toevallig een landelijke OM-dag over leiderschap en het aspect van de schilderijen kwam in verschillende gesprekken terug. Vooral het gegeven dat je toch hele verschillende beelden kunt hebben bij 1 schilderij, zette aan tot gesprek. Ook omdat collega’s toch ook wel persoonlijke onderwerpen ter discussie hebben gebracht.

  Jouw begeleiding werd ook als positief ervaren: rust, doorleefd verhaal en ruimte voor inbrengen meningen, waren thema’s die ik terug gehoord heb. Vond het zelf erg leuk om je te leren kennen. Toch wel spannend als je elkaar nog nooit eerder hebt ontmoet en dan een dergelijke bijeenkomst met elkaar organiseert. Vond je erg constructief in de voorbereiding van de bijeenkomst en de samenwerking erg prettig!”

  Liesbeth Joosten - Van der Veen, Hoofd team interventies, Openbaar Ministerie, Arrondissementsparket Noord - Nederland
 • 3 mei 2016

  ” Ik ben net terug van een PUM missie in Solo, Java Indonesia, een prachtige ervaring om een in nood verkerende onderneming (50 FTE) te mogen helpen met hun marketing en businessplan. Tijdens het bezoek aan een winkelcentrum in Solo heb ik herhaaldelijk moeten denken aan de wervelende en inspirerende presentatie van Anja Beerepoot die ik op 3 mei mocht bijwonen bij een NCD district bijeenkomst. Zij liet mij beter kijken naar wat ik zag op Java. In het winkelcentrum zag ik veel reclame met foto’s van mannen en vrouwen, bespottelijk dacht ik, het waren allemaal blanke Europese gezichten, dit terwijl het gehele winkelcentrum draaide op de omzet van de lokale Indonesische bevolking.

  Anja toonde ons een enorme hoeveelheid plaatjes in haar presentatie en liet ons op adem komen door een verplichte kijk in onze spiegel. „Kijk nu eens anders” leek zij te zeggen, „reageer nu eens anders en verbind je met die ander”. Ik was aan het werk in een land met 240 miljoen inwoners waar de meeste mensen geen separate crisis meer onderscheiden maar een doorlopende. Haar voorbeeld van de blanke actrice die de rol van Nina Simone moest spelen, whitewashing wordt dat genoemd leerde ik die avond van Anja. Dus wat ik zag in Solo, was een manier om de Javanen te doen denken dat alles wat mooi is blank en lang moet zijn.”

  Jan van Rij - Sudemare Holding B.V.

BLOG

31
jul

Speech Bono over Herstory

Een kadootje.

Kom ik opeens deze opname van het concert van U2 tegen over Herstory.

Een opname van de speech van Bono.

U2, Joshua Tree Tour 2017, introducing Herstory

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail